Jong in Heemstede

Heb je een vraag of ben je op zoek naar informatie, dan kan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Heemstede je helpen. Hieronder vind je allerlei onderwerpen die voor jou interessant kunnen zijn. Handig als je ergens vragen over hebt en er meer van wilt weten.

Op 18ennu.nl vind je allerlei onderwerpen die voor jou belangrijk kunnen zijn. Je vindt er belangrijk informatie over wat er veranderd als je 18 wordt.

Wil je je vraag of probleem met iemand delen, ga dan neem dan contact op met de Kindertelefoon.

Op de website van het Nibud vind je alles wat je moet weten over geldzaken. Je vindt er ook informatie over bijbaantjes.

Op de website van Sense kun je terecht voor al je vragen over liefde, relaties, seks, SOA’s en nog veel meer.

Pesten is negatief gedrag. Een grapje is leuk, maar constant iemand treiteren en plagen is gemeen. Als je zelf pest of als je gepest wordt, is het belangrijk dat je dit probleem aanpakt. Op Pestweb of Aandacht voor Pesten vind je alles over pesten.

Op Ouders uit Elkaar vind je antwoord op vragen over scheiding maar ook over kinderalimentatie, studie, wonen en geld. Op Villapinedo kun je laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders.

Op www.jouwggd.nl vinden jongeren betrouwbare informatie over gezondheid en leefstijl, met linken naar regionale organisaties. 

Voel je je wel eens somber, lusteloos of depressief of zit je al een tijdje niet lekker in je vel of heb je last van negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen, ga naar de website Grip op je Dip voor meer grip op jezelf, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren. Op de website kan je een zelftest doen.

Op Kopstoring is er voor jongeren van ouders met psychische of verslavingsproblemen. Je kunt naast het vinden van informatie ook een groepscursus in een chatbox volgen, verhalen van andere jongeren lezen en hulp zoeken.

Stichting 113Online geeft online en telefonisch hulp aan jongeren met zelfmoordgedachten. Je kunt een zelftest doen en direct advies krijgen.

Op Watdrinkjij.nl vind je een anonieme test over jouw alcoholgebruik. Als je de test hebt ingevuld krijg je een persoonlijk advies op maat. De website is voor jongeren van 10 tot 25 jaar.

Wil je alles weten over drugs, kijk dan op Drugsinfo. Je vindt er veel informatie, het laatste nieuws en je kan hier al je vragen over drugs stellen.

Voor het stoppen met roken of om er niet aan te beginnen: Stivoro waar je alle informatie over (stoppen met) roken vind.

Heb je hulp nodig om een verslaving de baas te worden? Op deze pagina vind je folders over het hulpaanbod van Brijder.

Informatie over gezonde voeding vind je bij het Voedingscentrum. Je kunt ook verschillende testen doen zoals je BMI meten en het aantal calorieën van een product checken.

SABN99gram.nl en Proud2Bme geven voorlichting over het ontstaan, het verloop en behandelmogelijkheden van eetstoornissen als anorexia, boulimia en binge eating disorder. 

Sporten en bewegen is gezond. In de gemeente Heemstede zijn veel sportverenigingen en sportorganisaties. Zie overzicht van sportverenigingen.

Aangepast sporten

Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking. Heb je een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of chronische beperking en wil je meer weten, neem dan contact op met SportSupport.

Streetcornerwork helpt jongeren met hulpvragen. Niet iedereen met problemen zoekt hulp. Soms omdat ze de weg niet weten of slechte ervaringen hebben gehad met hulpverleners. De medewerker van Streetcornerwork gaat daarom de straat op en zoekt actief naar jongeren met problemen.

Ben je tussen de 12 en 23 jaar en ben je op zoek naar hulp dan kun je contact opnemen met Nathalie Brakel – Mariee. Dat kan op verschillende manieren:

Meer informatie zie www.streetcornerwork.eu.