Basisschoolkind

De 1e dagen zijn altijd spannend, maar 1 ding is zeker: de komende 8 jaar brengt je kind een groot deel van de tijd op school door met leren, spelen, vrienden maken en een basis leggen voor de rest van het leven. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol.

Vanaf 4 jaar wordt de ontwikkeling van uw kind gevolgd door de Jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar. Voor vragen over de ontwikkeling van uw kind kunt u bij hen terecht.

U zoekt een basisschool voor uw kind

U moet zelf op tijd een basisschool kiezen voor uw kind. De meeste ouders melden hun kind aan bij een school voordat het 4 jaar wordt. U bepaalt zelf bij welke basisschool u uw kind inschrijft. Houd er rekening mee dat scholen een wachtlijst kunnen hebben. Ook kan een school een leerling weigeren bijvoorbeeld als de school vol is. Bij het inschrijven moet u het burgerservicenummer (BSN) van uw kind doorgeven. Neem hiervoor het geboortebewijs of identiteitsbewijs van uw kind mee. Of het bewijs van uitschrijving van de oude school als uw kind naar een nieuwe school gaat.

In de gemeente Heemstede zijn 10 basisscholen waar u contact mee kunt opnemen. De scholen gaan zelf over het aannamebeleid. Er zijn ook scholen buiten Heemstede. Raadpleeg voor de aanmeldingsprocedure de website van de school.