Spelen in Heemstede

Bij kinderen gaat spelen vanzelf. Dat komt doordat ze van nature actief en nieuwsgierig zijn. Zo ontdekken ze hun eigen lichaam en hun omgeving. Spelen is dus een manier om te leren: je ontwikkelt er je taal, gevoel en fantasie mee. Het geeft ook plezier. Als je speelt, doe je dingen die je leuk vindt voor zo lang je er lol in hebt. Zonder iets speciaals te willen bereiken en zonder dat iemand zegt wat je moet doen.


Samen delen

Spelen helpt ervaringen te verwerken. Tijdens vadertje-en-moedertje doen kinderen bijvoorbeeld een situatie van thuis na. Met als verschil dat ze in hun spel zèlf de baas zijn. Spelen is ook sociaal groeien. Door speelgoed te delen, leren kinderen rekening houden met elkaar. Buiten ravotten is bovendien gezond: skaten, voetballen, verstoppertje spelen. Het maakt niet echt uit wat ze kiezen, als ze maar bewegen.

Meer over:
Hoe richt ik speelruimte in voor mijn kind?
Welk speelgoed past bij mijn kind?

Wilt u meer informatie, verder praten met een deskundige of heeft u een andere vraag over opvoeden en opgroeien? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin.