Cultuur

Het kunst- en cultuurbeleid van Heemstede richt zich op alles wat met cultuur te maken heeft. Zoals muziek, beeldende kunst, cultuureducatie, monumenten en de openbare bibliotheek.

In het kader van het “Kunstmenu” komen de leerlingen van de Heemsteedse basisscholen in aanmerking met kunst en cultuur. Zo wordt via de scholen o.a. een voorstelling in een theater of het project kunstenaar in de klas aangeboden. Tevens wordt muziekles op de scholen gegeven. De cultuurpodia (Theater De Luifel en het Podium Oude Slot) bieden speciale jeugdvoorstellingen aan. Bij de dependance van het Muziekcentrum Zuid-Kennerland (Bosboom Toussaintlaan) kan de jeugd o.a. theater/musicallessen volgen.

Heemstede beschikt zelf niet over een bioscoop. Wel worden regelmatig door de WIJ Heemstede films getoond. Haarlem beschikt over meerdere bioscopen, zoals Brinkmann Bioscopen, Cinema Palace en de Filmschuur. In Haarlem vinden de vooral bij jongeren populaire festivals, zoals Bevrijdingspop en het Houtfestival plaats.

Heemstede beschikt over een rijk geschakeerd verenigingsleven. Er zijn vier muziekverenigingen.  Daarnaast heeft Heemstede tal van koren in verschillende genres: kamerkoren, barbershopkoren, kerkkoren en jongerenkoren.

Kunstroute

Naast de rijks- en provinciale monumenten heeft Heemstede circa 50 gemeentelijke monumenten. Verschillende monumenten zijn voorzien van een herkenningsbordje van de ANWB, met daarop enige info over het monument. U kunt de wandelroute beeldende kunst in Heemstede doen. (Klik hier voor de bijbehorende kaart in pdf.)

Meer informatie