Jong in Heemstede

Heb je een vraag of ben je op zoek naar informatie, dan kan het CJG Heemstede je helpen. Hieronder vind je een selectie van websites over allerlei onderwerpen, die voor jou interessant kunnen zijn. Handig als je ergens vragen over hebt en er meer van wilt weten.

Wil je praten?
En heb je na je bezoek aan de websites nog vragen of wil je met iemand praten, bel, mail of kom langs op het CJG Heemstede. Als je anoniem wilt blijven, is dat voor ons geen probleem. Onze medewerkers luisteren naar je en denken graag met je mee!
Hoe bereik je ons? Via mail cjg@heemstede.nl, telefonisch: 023-5291914 of kom langs tijdens de CJG spreekuren op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Heemstede. 

Wat je bezig houdt
18ennu.nl is een website over allerlei onderwerpen die voor jou belangrijk kunnen zijn. Je vindt er belangrijk informatie over wat er veranderd als je 18 wordt.

Wil je je vraag of probleem met iemand delen? Ga dan naar de site van de Kindertelefoon. Daar kan je anoniem bellen of chatten en je vragen of probleem bespreken.

Geld
Ben je scholier? Dan vind je op de site van het Nibud alles wat je moet weten over geldzaken. Je vindt er ook informatie over bijbaantjes.

School
Ben je op zoek naar een school voor voortgezet onderwijs? Op de website scholenopdekaart kun je scholen vergelijken.

Vrije tijd
Wil je ideeën opdoen voor een dagje uit? Kijk op deze site.

Seks
Op de site van Sense kun je terecht voor al je vragen over liefde, relaties, seks, SOA’s en nog veel meer.

Pesten
Pesten is negatief gedrag. Een grapje is leuk, maar constant iemand treiteren en plagen is gemeen. Als je zelf pest of als je gepest wordt, is het belangrijk dat je dit probleem aanpakt. Op Pestweb of Aandacht voor Pesten vind je alles over pesten.

Echtscheiding
Op Ouders uit Elkaar vind je antwoord op vragen over scheiding maar ook over kinderalimentatie, studie, wonen en geld.
Nog een plek voor jongeren met gescheiden ouders is Villapinedo waar je kunt laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Om te leren van ervaringen en om anderen met je eigen verhaal te ondersteunen.

Gezondheid
Op www.jouwggd.nl vinden jongeren betrouwbare informatie over gezondheid en leefstijl, met linken naar regionale organisaties. 
 

Voel je je wel eens somber, lusteloos of depressief of zit je al een tijdje niet lekker in je vel of heb je last van negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen, ga naar de website Grip op je Dip voor meer grip op jezelf, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren. Op de website kan je een zelftest doen.

De website Kopstoring is er voor jongeren van ouders met psychische of verslavingsproblemen. Je kunt naast het vinden van informatie ook een groepscursus in een chatbox volgen, verhalen van andere jongeren lezen en hulp zoeken.

Stichting 113Online verleent online en telefonisch hulp aan jongeren met zelfmoordgedachten. Je kunt een zelftest doen en direct advies krijgen.

Drank, drugs en gamen
Youz is er voor al je vragen over alcohol, drugs, gokken en gamen. Kijk op Youz voor informatie en advies.

Op de website Watdrinkjij.nl vind je een anonieme test over jouw alcoholgebruik. Als je de test hebt ingevuld krijg je een persoonlijk advies op maat. De website is voor jongeren van 10 tot 25 jaar.

Wil je alles weten over drugs? Neem dan eens een kijkje op Drugsinfo. Je vindt er veel informatie, het laatste nieuws en je kan hier al je vragen over drugs stellen.

Voor het stoppen met roken of om er niet aan te beginnen: Stivoro waar je alle informatie over (stoppen met) roken vind.

Heb je hulp nodig om een verslaving de baas te worden? Op deze pagina vind je folders over het hulpaanbod van Brijder.

Voeding
Informatie over gezonde voeding kan je vinden op de website van het Voedingscentrum. Via deze website kun je ook verschillende testen doen zoals je BMI meten en het aantal calorieën van een product checken.

De websites SABN, 99gram.nl en Proud2Bme geven voorlichting over het ontstaan, het verloop en behandelmogelijkheden van eetstoornissen als anorexia, boulimia, en binge eating disorder.