Wil je iets voor een ander gezin betekenen of heeft jouw gezin juist ondersteuning nodig? Buurtgezinnen helpt je verder.

Kinderen opvoeden kan een hele klus zijn. Een helpende hand kan dan heel welkom zijn. Dit is mogelijk via Buurtgezinnen. 

Buurtgezinnen organiseert ondersteuning voor gezinnen die overbelast zijn door deze gezinnen te koppelen aan een vitaal gezin in de buurt. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat dit ook Heemstede mogelijk is. 

Het contact tussen de gezinnen leidt tot mooie resultaten. Voor kinderen is er een extra plek waar ze alle aandacht krijgen die ze nodig hebben om zich positief te kunnen blijven ontwikkelen, terwijl hun ouders weer even op adem kunnen komen. De gezinnen helpen elkaar met de opvoeding, waardoor overbelaste ouders zich er minder alleen voor voelen staan. 

Voorbeeld:
Voor een overbelast gezin met een peuter en een kleuter, waarvan de moeder psychische en medische klachten heeft, hebben wij een stabiel steungezin gevonden. De kinderen gaan er iedere vrijdagmiddag naartoe. Ze krijgen daar extra aandacht en liefde en leren vooral ook omgaan met regels. De ouders beginnen de steunouders te vertrouwen en stellen langzaamaan ook vragen over hoe ze moeten omgaan met een driftbui van hun jongste.  

Meer informatie over Buurtgezinnen vindt u op website www.buurtgezinnen.nl