Ouderavond over gamen bij jongeren

donderdag 13 februari 2020

Op dinsdag 31 maart organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Heemstede en College Hageveld in samenwerking met de Brijder Jeugd Preventie en ECV esports een informatie avond over gamen. De avond is bedoeld voor ouders, die kinderen hebben op het voortgezet onderwijs. Vanaf 19.15 uur is er ontvangst met koffie, om 19.30 uur begint het programma in de aula van Atheneum College Hageveld, Hageveld 15 in Heemstede.

Veel jongeren vinden het leuk om te gamen en halen hier ontspanning uit. Hoe ga je in de opvoeding om met gamen? Als ouders kun je tegen allerlei vragen aanlopen, zoals:

  • Wat leeft er nu onder de jeugd als het gaat om gamen? Welke games worden gespeeld?
  • Wat kun je leren van games? Wat motiveert jongeren om te gamen?
  • Hoe kun je herkennen, dat je kind teveel gamet? Wanneer is gamen een probleem?
  • Hoe kun je op een effectieve manier grenzen stellen aan het gamen?
  • Hoe help je je kind om een balans te vinden tussen gamen en andere activiteiten?

Wilt u meer weten over het omgaan met gamen in de opvoeding, dan bent u van harte welkom. Sidney Lehmann van ECV esports en Dion Linsen van de Brijder Jeugd Preventie zullen de presentatie verzorgen.

Sidney Lehmann is een manager van professionele gamers en heeft de kennis en ervaring om gamers op te leiden tot de beste versie van zichzelf. Hij heeft in het trainen, begeleiden, managen en scouten van gamers voor eredivisie clubs als Ajax, AZ, PSV, Fortuna Sittard een breed referentiekader. Sidney is mede oprichter van de Stichting Verantwoord Gamen en lid van de advies commissie van Gamen Info. 

De preventieafdeling van Brijder Jeugd geeft betrouwbare informatie over gamen, gokken, drank, roken en drugs. Dion Linsen is o.a. actief op scholen en biedt voorlichtingen, informatie en advies voor ouders en jongeren.

U kunt zich aanmelden voor deze ouderavond via college@hageveld.nl onder vermelding van “Ouderavond over gamen bij jongeren”.