KIES – Cursus voor kinderen van gescheiden ouders

dinsdag 14 januari 2020

Georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Heemstede.

“Na onze scheiding wilde ik mijn kinderen de kans geven hun emoties te verwerken. Ook om te voorkomen dat ze op latere leeftijd nog problemen zouden krijgen door onze scheiding. KIES had een hele positieve insteek. Mijn kinderen hebben er veel aan gehad hun ei buitenshuis kwijt te kunnen en herkenning te vinden bij andere kinderen.” - Marlies, moeder van Jesse (11) en Sanne (9).

KIES helpt kinderen om de scheiding beter te begrijpen. Het programma biedt kinderen een plek om met andere kinderen stil te staan bij alles wat de scheiding met zich meebrengt. Tijdens 8 bijeenkomsten van 1 uur komen aan de hand van creatieve opdrachten, praten en spel, thema’s aan bod die op dat moment spelen. Voor ouders is er vooraf een informatie- en achteraf een evaluatiebijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De cursus is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar.

Wanneer & waar

Startdatum: maandag 24 februari 2020.
Dag en tijd: maandagen van 15.30 tot 16.30 uur
Info-ochtend voor ouders: maandag 24 februari van 9.00 tot 10.00 uur op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Heemstede.
Locatie KIES training: Nicolaas Beetsschool, Sportparklaan 3 in Heemstede.

Hebt u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden neem dan contact op met Riny van den Oever, CJG en KIES-coach. U kunt haar telefonisch bereiken op 023-5485842 of via email R.vandenOever@heemstede.nl. Er zijn geen kosten voor u verbonden aan deze cursus.