Ouderavond “Jongeren en verleidingen” Over het gebruik van genotmiddelen

dinsdag 24 september 2019

Op dinsdag 15 oktober van 19.00 tot 20.30 uur organiseert HBM (de voormalige Haemstede-Barger Mavo) in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin een voorlichtingsbijeenkomst over het gebruik van genotsmiddelen onder jongeren. De bijeenkomst vindt plaats op de HBM, Koediefslaan 73 in Heemstede. De ouderavond is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. De avond is ook voor ouders, die geen kind op de HBM hebben!

Jongeren zitten in een leeftijdsfase waarin ze steeds meer activiteiten ondernemen en mensen ontmoeten zonder uw aanwezigheid als ouder. Ze kunnen in aanraking komen met allerlei soorten verleidingen. Marion Kooij, van de Brijder Preventie Jeugd zal u voorlichten over trends op het gebied van alcohol en drugsgebruik. Verder wordt er aandacht besteed aan hoe u als ouder kunt herkennen of uw kind gebruikt. U krijgt tips over hoe u effectief het gesprek kunt aangaan met uw kind over dit onderwerp. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Hebt u interesse voor deze bijeenkomst, dan kunt u zich aanmelden bij de HBM via email: administratie@dehbm.nl. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ouderavond.