Workshop Positief Opvoeden “Tieners laten meewerken”

dinsdag 28 mei 2019

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert de Positief Opvoeden workshop “Tieners laten meewerken”. De workshop zal plaatsvinden op dinsdag 2 juli van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) op het gemeentehuis in Heemstede, Raadhuisplein 1. Ouders, die kinderen hebben in de leeftijd van 12 tot 16 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden.

Als tieners de overgang maken van kind naar volwassene, ervaren veel ouders dat hun kind tegendraads wordt. Ze weigeren bijvoorbeeld te doen wat er gevraagd wordt, gaan overal over in discussie of maken hun eigen plan zonder zich af te vragen of hun ouders hiervoor toestemming geven. Voor ouders kan deze verandering verwarrend zijn en dit kan leiden tot conflicten tussen ouders en tieners.

In deze workshop wordt aandacht besteed aan enkele oorzaken van het niet willen meewerken van tieners. Waar lopen ouders precies tegenaan bij het gedrag van hun kind en welke positieve opvoedvaardigheden kunnen ze hierbij gebruiken? Wat zijn de valkuilen en hoe kunnen ouders hun kind stimuleren om mee te werken? Vervolgens worden een aantal tips voor ouders behandeld als hun kind toch dwars en opstandig blijft.

Ouders die interesse hebben voor deze workshop kunnen zich inschrijven via de knop themabijeenkomsten en cursussen op cjgheemstede.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop