KIES – Cursus voor kinderen van gescheiden ouders

donderdag 8 november 2018

Georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Heemstede.

“Na onze scheiding wilde ik mijn kinderen de kans geven hun emoties te verwerken. Ook om te voorkomen dat ze op latere leeftijd nog problemen zouden krijgen door onze scheiding. KIES had een hele positieve insteek. Mijn kinderen hebben er veel aan gehad hun ei buitenshuis kwijt te kunnen en herkenning te vinden bij andere kinderen.” - Marlies, moeder van Jesse (11) en Sanne (9).

KIES helpt kinderen om de scheiding beter te begrijpen. Het programma biedt kinderen een plek om met andere kinderen stil te staan bij alles wat de scheiding met zich meebrengt Tijdens 8 bijeenkomsten van 1 uur komen aan de hand van creatieve opdrachten, praten en spel, thema’s aan bod die op dat moment spelen. Voor ouders is er vooraf een informatie- en achteraf een evaluatiebijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De trainingen zijn voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar.

Wanneer & waar
KIES training voor kinderen van 5 t/m 7 jaar: vrijdag 14.00 tot 15.00 uur
KIES training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar: vrijdag 15.15 tot 16.15 uur

Startdatum: vrijdag 18 januari 2019

Info-ochtend voor ouders: vrijdag 18 januari 2019 van 9.00 tot 10.00 uur

Locatie KIES bijeenkomsten en info-ochtend voor ouders: Basisschool de Icarus, Kerklaan 90 in Heemstede

Hebt u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden neem dan contact op met Sanne Zaadnoordijk, CJG en KIES-coach . U kunt haar telefonisch bereiken op 023-5485722 of via email S.Zaadnoordijk@heemstede.nl. Er zijn geen kosten voor u verbonden aan deze training.