Wonen

Haarlem heeft meer woningzoekenden dan huurwoningen. Woonruimte vinden is dus niet gemakkelijk. Voor een goedkope huurwoning in Haarlem en omgeving kijkt u in de Woningkrant of op de website van Woonservice. U kunt bij deze organisatie ook terecht voor bemiddeling als u een kamer zoekt.


Inschrijven

Wilt u in Zuid-Kennemerland in aanmerking komen voor een huurwoning van een woningcorporatie, dan is de eerste stap u in te schrijven als woningzoekende bij Woonservice. Voor een bedrag van € 36,00 (tarief 2014) blijft u vijf jaar ingeschreven. Voor de inschrijving geeft u een eenmalige digitale machtiging af. Iedereen van 18 jaar en ouder met de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning kan reageren op het woningaanbod.

Vergunning

Er bestaan twee soorten huurwoningen. Woningen met een huurprijs tot € 699,48 per maand (tarief 2014) heten sociale huurwoningen. Hiervoor hebt u een huisvestingsvergunning nodig. Het aanvraagformulier voor de vergunning vindt u via de website van je gemeente. Woningen met een huurprijs hoger dan € 699,48 vallen in de vrije sector. Deze worden vooral aangeboden door makelaars.

Studenten

Studentenwoningen worden aangeboden via de website Studentenwoningweb. Nieuwe studenten kunnen zich via deze website inschrijven. De bestaande studenten zijn door middel van een conversie overgezet naar Studentenwoningweb en hebben hier begin oktober 2013 via een mailing bericht over ontvangen.

Digitale Woningkrant

Via de website van Woonservice kunt u een abonnement nemen op Digizine, de Digitale Woningkrant.

Meer informatie

Als u meer wilt weten over het huren van een woning en of u in aanmerking komt voor huursubsidie of een vangnetregeling, klik dan op ‘Organisaties'.

Meer informatie